Cairns

Just nu sitter jag på flygplatsen i Cairns och känner mig otroligt nöjd med de senaste dagarna. De sista dagarna här i Australien har jag försökt klämma in så mycket som möjligt på schemat. En dag tog jag en båt ut till barriärrevet och snorklade. Vi stannade på tre olika ställen och fick se så mycket fint under vattnet. Där var fullt med fiskar och färgglada koraller och jag bara simmade runt och njöt. Vi stötte på sköldpaddor och medans jag simmade längs med revet dök det plötsligt upp två hajar rakt under mig. Det enda vi inte hade tur med var vädret. Regnet öste ner hela dagen och himlen var konstant grå. Men tur iallafall att man inte känner av det under vattnet. Nu hade jag ingen undervattenskamera så det blir tyvärr inga bilder men ni kan nog föreställa er hur fint det var.

Sedan var det dags för fallskärmshoppet, något lika många varnat mig för som uppmuntrat mig att göra. Men jag gjorde det till slut och gud vad jag är glad för det. Vi hoppade från 14 000 feet eller något över 4 km (högt var det iallafall) och landade på stranden. En riktigt underbar upplevelse men det gick alldeles för fort, tur att jag har videon att titta tillbaka på. Lite nervös var jag minsann i flyget på vägen upp men innan jag visste ordet av slängde vi oss ut och all nervositet försvann helt och jag bara njöt. På vägen ner fick jag se barriärrevet ovanifrån och fick prova på att styra fallskärmen. Sen kom landningen. Väl på marken kände jag hur jag skakade men när jag kollade upp och såg fem andra fallskärmar fortfarande i luften kunde jag inte låta bli att le. Stranden vi landade på kändes som paradiset och medans vi satt och väntade på att de andra skulle landa lyckades vi till och med se kasuarer gå förbi. 
 
 
 
 
De dagarna jag inte hade något planerat spenderades medtadels vid lagunen. Men det blev också några rundor ner till hamnen och en snabb shoppingrunda innan det var dags att åka hem. 
 
 
Min sista utflykt blev till regnskogen. En hel dag åkte vi runt och besökte de finaste platserna runt Cairns. Det blev flera vattenfall och till och med ställen där vi kunde åka kana nerför klipporna. På kvällen gick vi ut för en sista avskedsmiddag och att säga hejdå till alla underbara personer jag lärt känna här visade sig vara svårare än jag trott. 
 
 
 
 
Nu är det bara hemresan kvar och oavsett hur sorgligt det känns att åka härifrån ser jag verkligen fram emot att komma hem igen.

Kommentarer:

1 Anonym:

Ladda upp filmen! 😃

Kommentera här: