Australia Day & Mount Coot-tha

Efter flera veckor i Brisbane fortsätter staden att leverera. I torsdags firade vi Australia Day vilket var riktigt roligt. För oss blev det en god middag ute för en gångs skull och sedan var det än en gång South Bank som gällde. Parkerna var fulla med människor på deras picknickfiltar och ju mer klockan blev ju mer folk strömmade till. Sedan gick solen ner och alla samlades vid floden för en ordentlig fyrverkerishow.
 
 

Dagarna därpå var det extra mycket live musik i parkerna och programmen sträckte sig över hela dagen. Parasoll var uppsatta framför scenerna och i skuggan under dem låg filtar och en hel drös kuddar. Tio meter bort hade de satt upp tält och sålde mat och dricka. Ni kan tro att vi njöt, kunde ha stannat där hela dagen.
 
Brisbane är ju känt som "the river city" så efter en runda på Botanic Gardens passade vi på att ta färjan hem och uppleva staden från floden. Solen hade precis gått ner och medans vi for fram såg man hela staden lysa upp framför oss, riktigt fint och mysig stämning måste jag säga.
 
 

Vi passade också på att ta en tur upp till Mount Coot-tha. Från berget i stadens utkant har man en fantastisk utsikt ut över hela Brisbane. Plötsligt såg centrum så litet ut. Tyvärr kan inte mina bilder göra utsikten rätta men lita på mej när jag säger att det var värt att se. 

Kommentera här: