Magnetic Island

De senaste dagarna har det verkligen varit fullt upp hela tiden. Efter en sista kväll i Airlie Beach tog jag bussen till Townsville och hoppade direkt på färjan ut till Magnetic Island. Där mötte jag upp med tre av tjejerna från seglingen och vi hyrde en bil för att upptäcka ön, en riktig paradisö. Vi bodde på ett jättemysigt vandrarhem precis vid havet, åt kokosnötter direkt från palmerna och somnade till ljudet av vågorna som slog emot klipporna.
 
 
 
Andra dagen gick vi upp tidigt och förberedde oss för en heldag med bilen runt ön. Efter ett stopp i Horseshoe Bay begav vi oss ut på en grusväg som bestod mer av hålor än väg men när vi kom fram till Radical Bay var det definitivt värt den skumpiga resan.
 
 
 

Sedan hade vi en liten fikapaus i Florence Bay och njöt av utsikten från Arthur Bay Lookout innan vi begav oss ut på en två timmars vandring längs the Forts Walk. En väldigt jobbig tur i värmen men vi lyckades se koalor i träden längs med stigen så humöret var fortfarande på topp. Vi hann också med att bestiga utsiktstornet med en fantastisk utsikt ut över ön.
 
 

Vi fastnade sen vid ett gäng Wallabies som vi stannade för att mata. Där stod vi och njöt ett bra tag och gullade med djuren innan vi fick skynda oss för att hinna med allt vi ville innan solnedgången.
 
 

Med ont om tid kvar halvsprang vi uppför Hawkings Point, en annat utsiktsplats på ön. Väl uppe, halvdöda och jättesvettiga, tog vi snabbt några foton och hann vila några minuter innan vi fick skynda oss ner igen för att hinna till solnedgången vid West Point.
 
 
 
Men vi underskattade hur lång tid det skulle ta att köra dit på de dåliga vägarna och lyckades precis missa solnedgången. Lite irriterande men riktigt nöjda med dagen begav vi oss sedan tillbaka till vandrarhemmet.
 

Efter en sista kväll med tjejerna åkte jag tillbaka till Townsville och spenderade en natt på vad som kändes mer som ett hotell än ett vandrarhem. Mesta tiden låg jag vid poolen uppe på taket och bara njöt. Men efter en natt där var det dags att ta bussen upp till Cairns, mitt sista stopp på resan.

Kommentera här: