Lone Pine Koala Sanctuary

De senaste dagarna har vi haft en hel del regn här i Brisbane men vi har njutit ändå. Det var riktigt skönt att kunna gå ut utan att börja svettas efter en halv minut. Vi kunde till och med springa en runda under dagen istället för att vänta tills solen gått ner som vi alltid annars fått göra. Om man inte vill dö av värmeslag det vill säga. Tyvärr har det inte blivit så många vändor till stranden dessa dagarna och jag börjar inbilla mig att min bränna redan är på väg att försvinna...

När vädret bättrade sig tog vi en tur till Lone Pine Koala Sanctuary. Som namnet antyder fanns där massvis med koalor men där fanns också alla möjliga andra djur. Både röda och gråa kängurur, näbbdjur, krokodiler, ormar, kasuarer, dingos, tasmanska djävular, vombater, ödlor, enorma fladdermöss och en hel drös olika småfåglar.
 
 
 
Vi fann oss själva i publiken när rovfågelshowen började och visst var det häftigt men när de fick fåglarna att flyga så nära över oss att jag kände vingspetsen mot min bara axel märkte jag av pulsen lite extra.

En sak jag verkligen gillade på Lone Pine var att se hundarna valla får. Jag har nog aldrig sett så bra samspel mellan en man och hans hundar som jag såg där. Det var med beundran i ögonen jag såg hur snabbt och exakt hunden kunde få fåren precis dit han ville, genom grindar, över broar och till sist in i fållan.
 

Sedan fanns en riktigt stor inhägnad där man kunde gå in och mata kängururna. Det var också en upplevelse olikt något därhemma. Där stod man och kunde klappa en känguru samtidigt som de andra hoppade runt omkring en.
 

Hur som helst var det ett underbart ställe och jag skulle verkligen rekommendera alla som någon gång hamnar i Brisbane att åka dit.